22 Mart 2013 Cuma

Bombay Kan Grubu

Bir haber kanalındaki Bombay Kan Grubu haberinin başlığı;

Hadi Hayırlısı! Nurtopu gibi birkan grubu daha oldu.

Yuh mu desem çüş mü desem :)

0 grubuna benzeyen bir kan grubu imiş yeni bulunmuş ilk Hindistanda bulunmuş ve en çok üyesi orada şuan için ona rağmen 10 binde bir gibi bir oranda insanda bulunuyor Avrupada ise çooook nadir görülüyor.

Ben de 0 grubuyum aman diyim olmayalım bişey olur valla kansızlıktan da ölürsem üzülürüm he :D

Yalnız biz bunu şuan öğrenmiş gibi zıpladık da 2008'den beri bilinen bir konu bu aslında... Bu da fazlasıyla enteresan...

Biz de sanki yeni bulunmuş gibi lanse edildi oysa ki...

İlk olarak hindistanda 1952'de böyle bir vaka olmuş. Olayın ayrıntısına gelirsek AB gurubu anneden 0 grubu çocuk olması durumudur.

İki AB grubu bireyden 0 grubu kana sahip bir bebeğin olmasıyla Bombay kan grubu oluşmuş oluyor. Genel anlamda 4 milyonda bir gibi çoook ender bir kan türü.

Malum hastanelerde stok bulunmuyor. Bu kan grubuna mensup kişiler kendi kanını bağışlamalı ki daha sonra kendisi için alabilsin.

Anne babadan birinin de AB olması yetiyor sanırım. Hatta siz 0 sınız eşinizde sıfır ama çocuk A veya B veya AB oldu o zaman biriniz Bombay olabilir.

Yani mutasyon kan grubu karmaşık bir durum.

blood bombay  bombay kan grubu
Resim yazısı ekle


Türkiyede 300 kişi olduğu sanılıyormuş.

Her sıfır olan şüpheye düşmesin. 

Ayrıca Bombay kanı olanlar korkmasın sağlıkla ilgili bir tehdidi yok yalnızca kanınıza sahip çıkın zira çok az bulunuyor.

Tabii bunu ranta çevirmek isteyen çıkarmı neden olmasın burası Türkiye!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder